Vill du att mopeden ska gå snabbare och smidigare? Då kan det vara aktuellt att köpa in trim till mopeder. Det finns mängder av butiker online som riktar in sig på trim till mopeder. På dessa hemsidor kan du ofta välja bland olika varumärken som till exempel Honda, Yamaha, Suzuki och Tomos. Även fysiska butiker går att hitta genom en snabb sökning på Google. Varför man vill trimma sin moped är olika. Många vill trimma upp sin moped inför ett dragrace, andra vill helt enkelt att mopeden ska gå bättre och få en starkare motor. Vissa äldre mopeder går segt i uppförsbackar, med rätt trim till mopeder kan du ge mopeden mer kraft och fart.

Regler för trim

Det finns en rad med regler att följa för dig som vill trimma mopeden. Det är egentligen inte så konstigt då trafikreglerna i Sverige är strikta av säkerhetsskäl. Om du trimmar en moped får du endast köra fordonet på ett inhägnat område och inte på allmän väg. Vilka produkter du behöver beror helt och hållet på vilken fordonstyp du kör. Populära trimprodukter är bland annat nya avgassystem, cylinderkit, drivpaket och nya luftfilter. Det går även att lämna in sin moped till en verkstad för att låta proffs trimma mopeden åt dig. Men är du någorlunda händig och van vid att mecka kan du garanterat trimma moppen utan större problem.

Vanligt att trimma

Så mycket som tre av fyra mopeder tros idag vara trimmade i Sverige och det vanligaste sättet är genom att ta bort strypningarna på mopeden. Detta gör det möjligt att köra snabbare då mopeden inte har kvar hastighetsregleringarna. Det finns många bra och enkla guider på nätet att följa för att ta reda på hur man trimmar mopeden på olika sätt, både genom steg-för-steg bilder och text men också videor på Youtube. Tänk på att detta är meck i sin finaste form och att du måste vara väl förberedd med en hel uppsättning av verktyg. Är du en händig person har du nog redan detta hemma. Annars kan det vara ett bra tillfälle att ta i akt för att inhandla verktyg för att kunna underhålla mopeden på regelbunden basis.