Att bli äldre innebär nästan oundvikligt mer ansvar. Detta blir du nog bland annat starkt påmind om när du tänker ”moppe”.  Att bli femton år innebär att man får förtroendet att ta sig ut på en moped för första gången. Ut i trafiken med alla vuxna! Det är precis som det låter, ett viktigt steg i livet. Femton år innebär att man snart är vuxen! Oavsett hur gammal du är när du har en moped, så är det upp till dig att hålla den i form.

Kör med den varsamt, ta hand om däcken med rätt lufttryck, och se till att hålla den ren och fräsch. För att hålla den i bästa form krävs lite skönt eftermiddagsmeck på din bakgård då och då. När något låter lite skumt eller reagerar lite långsamt eller annorlunda, ta dig en stund för dig själv för att leta reda på kruxet och fixa till det på en gång! Då kommer både du och din moped köra säkrare på våra sommarvägar, och ni båda kommer förbli rena och hela sommaren ut!

När det blir dags att plåstra om

Känn ingen sorg! Detta är det fantastiska tillfället att pyssla med klassiskt meck – om det inte är en allvarlig skada. Ta till din smartphone, om du inte redan vet allt om hur du med rätt verktyg och delar lagar eller styr upp något knas med din moped. På internet får du glädjen av att kunna ta del av andras erfarenheter, av precis din mopedmodell, från hela världen. Oavsett det är tajta moppegäng i stan som klurat ut lösningen på ditt problem, eller en passionerad fixarfarsa ute på landet i ladugården. Du står inte själv i denna problemlösning! Det fina med att ha en moppe, är denna vackra relation ni bygger upp – du tar hand om den, och den tar hand om dig.

Tillsammans tar ni er ut på fantastiska äventyr.  Var förberedd med att möta vanliga problem som kan uppstå, genom att rusta upp med grundläggande mopeddelar och verktyg hemma. Kanske har du en mekaniker, eller granne, som kan hjälpa till? Underbart, ingenting borde kunna stoppa dina dagliga turer, oavsett det är för dig själv eller med ett coolt stort moppegäng!
På med hjälmen och låt vinden vina i dina kläder!