Alla bilar måste skrotas till slut även fast man inte vill eller orkar. Det kan vara en jobbig process och mycket stress och känslor som kopplas till bilskrotningen vilket leder till att vissa drar sig för att skrota bilen. Däremot är det varken ekonomiskt lönsamt att låta bilen stå kvar i garaget eller särskilt miljövänligt. Därför är det bättre att höra av sig till en bilskrot i Strängnäs så snabbt som möjligt. I Strängnäs finns det företag som hjälper med bilskrotningen på ett okomplicerat och snabbt sätt.

Processen vid bilskrot i Strängnäs

När man väl har bestämt sig för att skrota bilen är det alltid bäst att kontakta ett företag som kan hjälpa en med bilskrotningen. Det kan vara väldigt svårt att göra allt som privatperson. I Strängnäs så erbjuds det gratis upphämtning på det fordon som ska skrotas och de accepterar alla bilmärken. När företaget kommer och hämtar upp fordonet som ska skrotas behöver man ha ett giltigt registreringsbevis, legitimation och bilnycklar redo att visa. Därefter så skriver företaget på ett mottagarbevis vilket betyder att de tar över ansvaret för bilen. Sedan åker de till en bilskrot i Strängnäs för att påbörja demonteringen. Vad som händer på bilskroten:

  • Demontering: alla delar monteras av och sorteras
  • Återvinning: de delar som går att återvinnas återvinns. Det brukar handla om däck, plast, glas och metall
  • Hantering av farliga ämnen: de miljöfarliga ämnena som bilen har sorteras bort och hamnar i säkra kärl så de inte hamnar i naturen

Efter bilskrotningen i Strängnäs

När företaget som ska skrota fordonet tar emot bilen utfärdas ett mottagarbevis vilket betyder att man inte kommer få något brev eller liknande från transportstyrelsen där det står att fordonet är avregistrerat. Det kan vara intressant att veta om fordonet har blivit avregistrerat eller inte för att veta om bilen verkligen har blivit skrotat. För att säkerställa att fordonet är avregistrerat kan man se fordonets status på transportstyrelsens app. Transportstyrelsen meddelar det försäkringsbolag som fordonet är skrivet till att bilen är skrotat vilket betyder att bilförsäkringen tas bort. Det brukar vara så att man får tillbaka pengar från försäkringsbolag om man har betalat för en period som är efter skrotningsdatumet.