Att bära skinnkläder vid MC-körning är både vanligt, snyggt och praktiskt. Materialet har många fördelar, så som att det sitter mjukt och skönt mot kroppen och såklart att det är väldigt snyggt. Men det finns också några nackdelar. Nedan kan du läsa mer om vilka för- och nackdelar som finns med att bära dessa vid just mc-körning.

Många fördelar med skinnkläder

Skinnkläder är minst sagt tidlösa och ett skinnställ från 70-talet är minst lika snyggt och trendigt som en sprillans nytt. Den som investerar i skinnkläder att bära på hojen får förvisso betala en slant, men just tidlösheten och att kvaliteten är hög gör att man inte behöver köpa nytt på många år. En annan fördel med det kraftiga skinn som finns i mc-kläder är att det trots tjockleken ändå är väldigt mjukt och otroligt följsamt. Till fördelarna hör också att skinn är resistent mot både vind och kyla, så man behöver inte oroa sig för att frysa när man är ute och kör. Ett bra val ur många synvinklar, men….

…Det finns också nackdelar
Som med det mesta finns både för- och nackdelar:

  • Bökigt att tvätta – Skinnkläder är inget man tvättar på egen hand, utan dom bör lämnas in. Även om materialet lätt kan torkas av med en lätt fuktad trasa för att avlägsna damm och annan smuts, så behöver det givetvis också en regelrätt tvätt då och då.
  • Inte vattentätt – Skinnkläder kan stå emot väta till viss del, men skulle det komma en rejäl skur får man räkna med att det kommer att tränga igenom. Man kan behandla skinn med olika medel, men i det här fallet ligger syntet i framkant.

Att tänka på vid köp

Givetvis ska man välja mc-kläder som man både tycker är snygga och bekväma att bära, oavsett om det är ett skinnställ eller inte. Det viktigaste vid ett köp är att tänka på säkerheten och köpa sådant som faktiskt är avsett för mc-körning. För att veta att kläderna lever upp till vissa krav kan man kolla efter en CE-märkning – denna finns både på skinnkläder och kläder i andra material och kan ses som en slags garanti för att man valt säkra kläder att köra i.